за поръчки

02/ 980 14 63

Етикети: романтична проза, Хармъни Върна

Под ябълковото дърво

16,00 лв.

20,00 лв.

„Няма да позволя на сина си да копае въглища. Чуваш ли ме, синко? – настоява бащата на Андрю. – Учи здравата. Ще си изградиш свой живот, щом пораснеш. Но не и тук.“

Младият Андрю мечтае да стане ветеринар, ала след експлозия в мината в живота му настъпва драматична промяна. Овдовялата му майка му се връща в родината си, а младежът заживява в Питсбърг с леля си и съпруга й Вилхем Кайзер, който му намира работа в железниците. Ужасяващ инцидент отново променя съдбата на Андрю и сякаш слага край на мечтите му. Приемното му семейство напуска големия град и заживява в порутена ферма в Пенсилвания. В нелекия живот на Андрю обаче има лъч светлина – чаровната Лили Мортън, която с нищо не издава колко наранена е душата й. Лили, скрита под балдахина от червени ябълки, тайно наблюдава младежа и неусетно в гърдите й пламва любов. Тя се превръща в неговия ангел спасител, благодарение на нея Андрю се справя с трудностите, пред които ежедневно е изправено семейството на емигранти от Германия, особено след избухването на Първата световна война.

Ябълковото дърво, станало мълчалив свидетел на безброй драматични събития, нак­рая е отсечено, но новите издънки са здрави, силни и напъпили с нов живот.

ПОД ЯБЪЛКОВОТО ДЪРВО е дълбоко затрогваща семейна сага за несгоди, победи и страсти, вълнуващ портрет на силни хора, способни на всичко да сбъднат мечтите си.

Книгата излиза на 20 юни.Данни за книгата
Заглавие Под ябълковото дърво
Автор Хармъни Върна
Преводач
ISBN 978-954-409-454-6
Корици меки
Размери 13 / 20 см
Брой страници 320
Език български
Жанр романтична проза