за поръчки

02/ 980 14 63

Етикети: романтична проза, Арчибалд Кронин

Дамата с карамфилите

16,00 лв.

20,00 лв.

Катрин Лоримър, която търгува с антикварни предмети, е преуспяла жена в професия, упражнявана предимно от мъже. Само че бизнесът е в застой и тя предприема рискован ход. След безумно наддаване на аукцион купува известната миниатюра на Холбайн „Дамата с карамфилите“, която ще продаде на богат американски колекционер. Ала усещането за самота донякъде помрачава радостта й. Все пак обичайната й сдържаност й помага да не издава страховете си и да отблъсква мъжа, който от доста време й предлага брак. За разлика от нея племенницата й Нанси е експанзивна красавица, решена да стане звезда на театралната сцена. И дотолкова смела, че изневиделица да съобщи на Катрин за годежа си с неизвестен американец.

Тримата с годеника на Нанси отплават с кораб за Ню Йорк, където Катрин се надява да продаде миниатюрата, а племенницата й – да блесне в постановка на Бродуей. По време на презокеанското пътуване обаче се случва нещо, което безвъзвратно ще промени съдбите им.

Възхитително нежен роман, съвременна приказка за чувство за дълг и саможертва, за голямата любов, която идва само веднъж в живота.

Данни за книгата
Заглавие Дамата с карамфилите
Автор Арчибалд Кронин
Преводач
ISBN 978-954-409-489-8
Корици меки
Размери 13 / 20 см
Брой страници 224
Език български
Жанр романтична проза