за поръчки

02/ 980 14 63

За нас

Годината е 1991. Изгрява ново съзвездие - издателство Плеяда - и заблестява с ярка светлина.

Първата стъпка е направена с книжки с популярни приказки, илюстрирани от български художници. Много труд, много ентусиазъм... и ето, че на книжния пазар се появява Сейлъмс Лот от Стивън Кинг. Роман, с който се утвърждава традицията всяка нова книга на прочутия автор да бъде издавана от Плеяда.

Не след дълго настъпва епохата на книгите-игри. Във времето, когато компютърът още не е влязъл в почти всеки дом, тези книги, развиващи способността за творческо мислене и инициативността, бързо добиват широка популярност.

Наред с романите на Стивън Кинг Плеяда започва да публикува книгите на друг майстор в този жанр - Дийн Кунц (досега са издадени над трийсет заглавия), които също са радушно приети от читателите.

Голям успех имат романите на Колийн Маккълоу за Древния Рим. В продължение на десет години читателите с нетърпение очакваха появяването на всяка следваща книга.

Не са забравени и романтичните натури. За тях е поредицата Съвременна романтична проза. Джудит Макнот, Луан Райс, Шарлот Вейл Алан, Джанел Тейлър, Джудит Майкъл, Барбара Фрийти... плеяда от звездни авторки.

За ценителите на добрата криминална литература Плеяда създаде серията Световен трилър - незабравимо изживяване със Стивън Ледър, Лоренцо Каркатера, Уилям Кониц, Джак Хигинс и много други.

Стари, но златни - макар и банална, фразата най-точно характеризира поредицата Златни страници. Целта на издателството е да възкреси романи, спечелили сърцата на няколко поколения читатели.

Старогръцки легенди и митове, Богове, гробници и учени, Митове от цял свят, Енциклопедия на първите - чудесни издания за всеки вкус и всеки дом.

И още... и още...