за поръчки

02/ 980 14 63

Етикети: исторически роман, Колийн Маккълоу

Диктаторът

16,00 лв.

20,00 лв.

ЛЮБИМЦИ НА СЪДБАТА

В романите е описана историята на двамата основатели на най-могъщата империя в света. Гай Марий – богаташ с плебейски произход, и Сула – обеднял аристократ.

Във времената на величествени победи и варварска жестокост вътрешен бунт заплашва да разруши устоите на великата Римска империя. Гай Марий се изправя срещу ново поколение убийци и интриганти, както и срещу Луций Корнелий Сула.

Докато Сула воюва с Митридат Евпатор, политическите му противници в Рим отменят ултраконсервативните закони, които е прокарал преди заминаването си.

Той разчита на своята малобройна, но придобила огромно самочувствие армия, която вече не служи на Рим, а единствено на него. Вследствие на тежко заболяване Сула е станал неуравновесен и никой не знае каква е истинската му цел: дали да възвърне стария политически ред, дали да защити собствената си поругана чест, или да превърне Рим в театрална сцена, където класическата трагедия, римската сатира и гладиаторските представления се смесват в непод­ражаемо зрелище.

Никой не смее да се опълчи срещу него, единствено младият Гай Юлий Цезар и майка му Аврелия приемат предизвикателството и смело се хвърлят в политичес­ката борба. Кой ще победи зависи само от капризите на съдбата.


Първи том: ДИКТАТОРЪТ

Данни за книгата
Заглавие Диктаторът
Автор Колийн Маккълоу
Преводач
ISBN 978-954-409-450-8
Корици меки
Размери 14,5 / 21,5 см
Брой страници 336
Език български
Жанр исторически роман