за поръчки

02/ 980 14 63

Етикети: трилър, Джонатан Баркър

Четвъртата маймуна

15,20 лв.

19,00 лв.

Джонатан Баркър, чиито творби са сравнявани с романите на Стивън Кинг, Дийн Кунц и Томас Харис, напълно заслужено е наг-раден с „Брам Стокър“ за изключително успешен дебютен роман. Книгите му са преведени в много страни, правата за „Четвъртата маймуна“ вече са откупени от филмова и телевизионна компания.

„Четвъртата маймуна“ е надникване в най-мрачните кътчета на душата, в онази бездна, където се крие истинското аз на всеки човек, и се раждат тайни.. които убиват.

В продължение на пет години У4М (убиецът „Четирите маймуни“) тероризира гражданите на Чикаго.  Полицията е безсилна, жестоките престъпления продължават… докато един ден при транспортна злополука загива човек и в джоба му намират зловеща находка:  бил е напът да достави пратка, доказваща, че е похитил нова жертва, която може би още е жива…

Детектив Сам Портър, главен разследващ на случая с вечно изплъзващия се престъпник, си дава сметка, че дори мъртъв, зловещият злодей не е довършил ужасното си дело.  А след като намира в джоба на мъртвеца дневника му, Портър се вмъква в ума на един психопат и започва да разплита история, неподдаваща се на описание.  Налага се да действа много бързо, ако иска да намери последното похитено момиче, преди то да е намерило смъртта си.  Трябва да го направи, трябва поне за малко да загърби битката с личните си демони, които не му дават покой…

„Четвъртата маймуна“ – най-гениалното начало на роман, което съм чел през годините. Този трилър никога няма да ви разочарова.

 Джеймс Патерсън

Данни за книгата
Заглавие Четвъртата маймуна
Автор Джонатан Баркър
Преводач
ISBN 978-954-409-380-8
Корици меки
Размери 13 / 20 см
Брой страници 416
Език български
Жанр трилър