за поръчки

02/ 980 14 63

Етикети: Стивън Кинг, Тъмната кула

Стрелецът

12,80 лв.

16,00 лв.

Човекът в черно бягаше през пустинята

и Стрелецът го следваше.

Преди повече от 40 години светът прочита това изречение… и вече не е същият.

Така започва поредицата за Тъмната кула, най-мащабната и най-епичната творба на Стивън Кинг. Фентъзи, изумителни приключения… и дълбоки проз-

рения за човешката природа, за приятелството, любовта и предателството. И за старата като света борба между доброто и злото – тема, минаваща като червена нишка в книгите на Краля.

Роланд от Гилеад, последният Стрелец, преминава през паралелни светове и се сблъсква с невъобразимото. Олицетворение на самотния герой от древните митове и от класическите уестърни, той извършва подвизи (и понякога предателства) в името на една-едничка цел –  да открие и да запази мистичната пресечна точка на всички светове, всички вселени – ТЪМНАТА КУЛА.

В „Стрелецът“ Роланд Дисчейн преследва загадъчния човек в черно – единственият, който ще отговори на въпросите му, най-важният от които е как да се добере до Кулата.

Пътят го отвежда в Тъл, града на дяволска трева, пустинен пясък и отчаяние… в който няма нищо, особено милосърдие. Изглежда, там свършва светът, но Роланд е убеден, че отвъд пределите на Тъл се крие истина, определяща съдбата на Средния свят, а Човекът в черно държи ключа за тази тайна. И Стрелецът ще продължи да го следва – дори през смъртоносния капан, заложен му в този град, – за да я разкрие.

А Кулата чака…

Данни за книгата
Заглавие Стрелецът
Автор Стивън Кинг
Преводач
ISBN 978-954-409-400-3
Корици меки
Размери 14,5 / 21,5 см
Брой страници 248
Език български
Жанр фентъзи