за поръчки

02/ 980 14 63

Етикети: исторически роман, Колийн Маккълоу

ЖЕРТВЕНИЯТ ЖРЕБЕЦ 1

19,20 лв.

24,00 лв.

ДОЙДОХ, ВИДЯХ, ПОБЕДИХ

Роман за една от най-знаменателните епохи в историята на човечеството, за човека, чиито забележителни способности предопределят печалната му съдба.

През последните дни на Римската република Гай Юлий Цезар е и обичан, и презиран, но властта му е непоклатима. Ала стремежът му да върне Рим към старите порядки е обречен на провал. Патрициите са неспособни и не желаят да приемат идеята му. Недоволството им приема уродлив образ – краят е предизвестен. 

Междувременно в пристъп на великодушие Цезар се отправя към Египет, за да се срещне с Помпей Велики и да му прости, задето се е опълчил срещу него.

По същото време цар е Птолемей, който е женен за сестра си Клеопатра. Неговите близки кроят заговор за убийството є, хвърляйки върху нея вината за хаоса и глада в страната, а тя е принудена да се спасява с бягство.

Неочакваното появяване на Цезар им дава още една възможност да намерят оправдание за неуспехите си.

Ала великият пълководец не им позволява да го превърнат в изкупителна жертва – съгласно договорите с предишните царе той е господар на Египет и те са длъжни да му се подчиняват безпрекословно.

Първата му заповед е да известят Клеопатра незабавно да се върне. 

Въвлечен в гражданската война между Птолемей и Клеопатра, Цезар е изправен пред труден избор – да приеме любовта на жената, от която е запленен, или да изпълни дълга си като римлянин.


Данни за книгата
Заглавие ЖЕРТВЕНИЯТ ЖРЕБЕЦ
Автор Колийн Маккълоу
Преводач Марин Загорчев
ISBN 978-954-409-477-5
Корици меки
Размери 14,5 / 21,5 см
Брой страници 320
Език български
Жанр исторически роман