за поръчки

02/ 980 14 63

Етикети: исторически роман, Колийн Маккълоу

Омразата

16,00 лв.

20,00 лв.

ВЕНЕЦ ОТ ТРЕВА

Също като трите романа от поредицата „Пръв сред римляните“ и книгите от серията „Венец от трева“ са обемни. Ала макар на страниците невинаги да се разиграват битки или да се водят войни, винаги има някакво политическо събитие, което е не по-малко завладяващо и емоционално от описанието на мащабно сражение.

Гай Марий, шесткратен консул на Рим и герой от Югуртинската война и войната с германите, получава инсулт. Разумът започва да го напуска, но той се е вкопчил в идеята, че трябва да стане консул за седми път, както е било предсказано. Луций Сула, някогашният му съюзник, вече е негов съперник и представлява сериозна заплаха. Подтикван от фиксидеите, възникващи в замъгленото му съзнание, Марий предприема ужасяващи мерки. Сула отвръща на удара и се стига до жестокости и насилие.

Сериозна заплаха за империята представлява Митридат Понтийски, който открай време е трън в очите на Рим, и вече е завладял Анатолия. Сула тръгва на битка срещу него, а губещият разсъдъка си Марий назначава племенника си, младия Юлий Цезар, за върховен жрец на Юпитер. Целта му е младежът да загуби правото си да воюва и никога да не стане пръв сред римляните.  


Трети том: ОМРАЗАТА

Данни за книгата
Заглавие Омразата
Автор Колийн Маккълоу
Преводач
ISBN 978-954-409-441-6
Корици меки
Размери 14,5 / 21,5 см
Брой страници 400
Език български
Жанр исторически роман