за поръчки

02/ 980 14 63

Етикети: исторически роман, Колийн Маккълоу

ЖЕРТВЕНИЯТ ЖРЕБЕЦ 2

19,20 лв.

24,00 лв.

РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИ

Роман за една от най-знаменателните епохи в историята на човечеството, за човека, чиито забележителни способности предопределят печалната му съдба.

През последните дни на Римската република Гай Юлий Цезар е и обичан, и мразен, но властта му е непоклатима. Ала стремежът му да върне Рим към старите порядки е обречен на провал. Патрициите не желаят да приемат идеята му, бунтуват се срещу нея. Недоволството им приема уродлив образ – краят е предизвестен. Неприятности очакват Цезар при завръщането му от Африка. Марк Антоний, когото е оставил за свой заместник и когото възнамерява да направи свой наследник, се е възползвал от отсъствието му, за да върши своеволия. Той се е настанил в жилището на Помпей, държи се жестоко с поданиците и извършва множество финансови престъпления.

Неколцина влиятелни сенатори в съюз с Марк Антоний създават тайната организация „Убийте Цезар“, за да свалят диктатора и да възстановят Римската република. Те обаче не подозират, че след време горчиво ще съжаляват за стореното, защото смъртта на Цезар ще донесе само нещастия за Рим. Оръжието в ръцете им се нарича Брут.

Предчувствайки скорошната си смърт, която му е предсказана, Цезар решава да направи завещание, да осинови младия Гай Октавий и да го обяви за свой наследник.

Дошло е време за разчистване на сметки.

Данни за книгата
Заглавие ЖЕРТВЕНИЯТ ЖРЕБЕЦ
Автор Колийн Маккълоу
Преводач Марин Загорчев
ISBN 978-954-409-479-9
Корици меки
Размери 14,5 / 21,5 см
Брой страници 384
Език български
Жанр исторически роман