за поръчки

02/ 980 14 63

Етикети: исторически роман, Колийн Маккълоу

ЦЕЗАР Завоевател и заговорници

17,60 лв.

22,00 лв.

ЦЕЗАР (1) Завоевател и заговорници

Колийн Маккълоу умело описва превръщането на Юлий Цезар от опитен политик в автократичен генерал. Той вече се е доказал като гениален военачалник, удвоил е доходите и територията на Римската империя. Затвърдил е връзките си със своите легати и легионери, защото във всички битки се сражава редом с тях и те са готови да се жертват заради него. А и е натрупал достатъчно богатство, за да остави зад гърба си кариерата на политик, обременен от дългове.

Докато жъне победа след победа, враговете му в Рим, начело с Катон и Бибул кроят планове за ликвидирането му. Използват всякакви средства, включително привилегированото си положение и властта си, чрез лъжливи обещания привличат на своя страна безгръбначния Цицерон, алчния Брут и дори Помпей Велики, доскорошния съюзник на Цезар. Целта им е да му отнемат всичко: легионите, провинциите, империята. Какво може да предприеме той? Да се примири с живота на изгнаник, или да тръгне на поход към Рим? Изборът е лесен: по-добре да загине като Пръв сред римляните, отколкото като тираничен старец, който ще причини рухването на империята. 

Зла участ очаква всички, които подценяват великия пълководец. Защото Рим е неговата съдба, която ще му помогне да се справи със заговорниците и да се превърне в легенда.

Данни за книгата
Заглавие ЦЕЗАР Завоевател и заговорници
Автор Колийн Маккълоу
Преводач Марин Загорчев
ISBN 978-954-409-469-0
Корици меки
Размери 14,5 / 21,5 см
Брой страници 296
Език български
Жанр исторически роман