Песента на Сузана

Песента на Сузана

Автор: Стивън Кинг
ISBN: 978-954-409-420-1
Страници: 408
Година: 2020
Издание: второ
Корици: меки
Корична цена: 22.00 лв
17.60 лв
Спестявате: 20.00%


Човекът в черно бягаше през пустинята
и Стрелецът го следваше.
Така започва поредицата за Тъмната кула, най-мащабната и най-епичната творба на Стивън Кинг. Фентъзи, изумителни приключения… и дълбоки прозрения за човешката природа, за приятелството, любовта и предателството. И за старата като света борба между доброто и злото – тема, минаваща като червена нишка в книгите на Краля.
Роланд от Гилеад, последният Стрелец, преминава през паралелни светове и се сблъсква с невъобразимото. Олицетворение на самотния герой от древните митове и от класическите уестърни, той извършва подвизи (и понякога предателства) в името на една-едничка цел –  да открие и да запази мистичната връзка между всички светове, всички вселени – ТЪМНАТА КУЛА.


Вълците от Кала са сразени, но ка-тетът е изправен пред ново изпитание. Демоничната Мия обсебва тялото на Сузана Дийн, за да роди демонското º дете,  рожба на две майки и на двама бащи. Това същество ще погуби Роланд. Мия открадва Черната тринайсетица, преминава през неоткритата врата и се озовава в Ню Йорк през 1999-а.
С помощта на манните, пътуващи през световете, Еди и Роланд ще последват Сузана, а отец Калахан, Джейк и животинчето Ко трябва да намерят Калвин Тауър и да спасят магическата роза, израснала на неговия празен  парцел. Ала ка – съдбата – има други  планове.
Еди и Роланд се озовават в Ийст Стоунхам , щата Мейн – там някогашният враг на Еди, гангстерът Балазар, им е устроил засада. Те ще се изправят не само пред смъртта, а и пред техния създател, млад автор на име Стивън Кинг.
Междувременно Джейк, отец Калахан и Ко са по следите на Мия. Могат ли да º попречат да роди съществото, което ще помогне на баща си, Аления крал, да унищожи Тъмната кула?


Запитване за продукта