Заглавие
Сияние / The Shining
Автор
Кинг, Стивън / Stephen King
Националност
Американска
Обем
472 стр.
ISBN
978-954-409-301-3
Корична цена
19.50 лв.

 

     Стивън Кинг
     СИЯНИЕ

     Правейки равносметка на съществуването си, Джак имаше чувството, че неволно е бръкнал в огромното Гнездо оси на Живота. Защото случи ли се това, ти не си направил сделка със Сатаната. Това е зло, което те сполетява изневиделица. Тогава само за секунди се превръщаш от образован човек в ревяща човекоподобна маймуна...
     Джак Торънс има дълбоки психически проблеми. Той е гимназиален преподавател, който току-що е назначен за пазач в хотел „Панорама“ в планините на Колорадо. Пазач ли? Защо не? Така и така вече е стигнал дъното. Заради проблемите с алкохола е изгонен от училището, семейството му е пред разпадане. Може би усамотението в хотела, който през зимата е изолиран пет-шест месеца от света, ще му помогне да довърши пиесата, по която работи, и да докаже, че се е променил. Съпругата му Уенди е разкъсвана между скръбта си по щастливото минало и страха си от бъдещето. А синът им Дани? Дани е в окото на бурята, в която се е превърнал техният брак.
     И така, тримата заживяват в хотел „Панорама“. Обаче не знаят, че хотелът е опасно място. Тук се вихрят зли сили. Сили, които избират за своя жертва лабилния Джак. И го обсебват. Малкият Дани, който притежава свръхестествената способност да съзира онова, което остава скрито за всички, предчувства опасността, заплашваща семейството му. Той вижда призраци, мъчат го ужасяващи видения от миналото на хотела. Само той държи ключа към избавлението. Защото „Панорама“ е затрупан от снега, Джак напълно е обезумял и спасение, изглежда, няма.

--------------------------------------------

     Радостна вест за всички верни читатели на Стивън Кинг!!! В края на 2009 година, говорейки пред свои почитатели в Торонто за новия си роман „Под купола”, Кинг „ пуска бомба”: той започва да напише продължение на „Сияние” – книга, издадена за пръв път през 1977 и станала любима поне на две поколения читатели. „В душата на Дани със сигурност са останали дълбоки белези след ужасното му преживяване в уединения планински хотел „Панорама” – казва авторът. – Той никога няма да забрави как баща му, обсебен от злите сили в хотела, се е опитал да убие и него, и майка му.” В продължението с работно заглавие „Доктор Сън” Дани вече е на 40 години и е санитар в болница, където всички пациенти са неизлечимо болни. Истинската му работа обаче е чрез свръхестествените си способности да облекчава страданията на тези хора. И същевременно да използва ясновидските си способности, за да припечелва от залагане на конни състезания.
     Двайсет дни по-късно и пред друга публика Кинг съобщава, че след около осем месеца започва работа по нов роман от поредицата за Тъмната кула, назован „Вятърът през ключалката”.
     Чудесни новини, нали, приятели?

 

 

 

baner
aa
ss
dd
ff
gg

 

 

 

©2008 ИК Плеяда. Всички права запазени. Сайта създадоха Методи и Димо.